otrdiena, 2013. gada 28. maijs

Ātrāk, augstāk... draudzīgāk!

Saulaini siltā piektdienā priecīgas bērnu čalas pieskandināja visu bērnudārza laukumu... kas gan tur īpašs? Šoreiz tikāmies gan lieli, gan mazi, gan pavisam mazi, lai ģimeniskā un sportiskā gaisotnē pavadītu vienu jauku dienu. 

Pavisam bija sagatavoti 12 uzdevumi, secība katras ģimenes pārziņā. Mēs sākam ar "Foto orientēšanos". Pēc fotogrāfiju fragmentiem jāatpazīst vietas bērnu dārza apkaimē un katrā, kā pierādījums,  jānogriež gabaliņš dzijas.



Atraktīvā Indiāņu ģimenīte papildina savu košo galvasrotu.

2."Savērsim krellītes" 


3."Zaķa skrējienā" piedalās krāšņās Havajiešu meitenes


4."Lido, šķīvīti!' Kurā sektorā trāpi, tik punktu saņem. 

5."Jautrie Futbolisti"


6. "Boulings" 



7."Ūdensmetēji". Jautrāk gan būtu bijis, ja drīkstētu apšļakstīt arī kādu no vērotājiem:) 

8."Pārcēlāji". Šis bija viens no fiziski grūtākajiem uzdevumiem, jo pārnesamo mantu bija TIK daudz un skrienamais gabals TIK garš!


9."Pizas tornis" Pats jautrākais brīdis - torņa brucināšana!

10."Veiklie pirkstiņi" No bļodas vai zemes (kā ērtāk), kastaņi ar kāju pirkstiem jāpārceļ uz krāsaino apli. Pamēģiniet, ir labs! 


11."Ķeram vēju!" 



12."Vešerienes" jeb mamma drēbes izkar, izpalīdzīgais bērns novāc. Vai arī otrādi. Vai abi reizē. 



Vēl tikai viens darbiņš - pagatavot savu burinieku, ko ielaist bērnudārza strūklakā.


Dāvanas, končas un kliņģeris pēc tik spraiga darbiņa tieši laikā!

Sirsnīgs paldies visām audzītēm un auklītēm par lielisko darbiņu! 


Šodien, kopā ar Linardu, noslēdzam savas bezrūpīgās bērnudārza gaitas, lai jau rudenī pievienotos brašo skolnieku saimei. Skaisti un smeldzīgi vienlaikus. 

pirmdiena, 2013. gada 13. maijs

Tā runā piebaldzēns!

Šodien, 13. maijā, visā Latvijā tika svinēta Valsts valodas diena. Aprīļa sākumā Piebalgas muzeju apvienība "Orisāre" izsludināja konkursu "Tā runā piebaldzēns!", aicinot veidot nelielu filmiņu par Piebalgas apkārtnes cilvēkiem, to runas veidu un īpašo izloksni. 
Skatot jaunā piebaldzēna acīm, mūsu ģimenes radošā komanda atklāja, ka darbi un dedzīgums mūsdienās spēj runāt izteiksmīgāk par senatnīgo Piebalgas izloksni.  
       


Lai dzīva, dzirkstoša un mūžīga latviešu valoda!

sestdiena, 2013. gada 4. maijs

Premjera atbilde desmitgadniecei

Kā skaistu dāvanu Valsts svētkos, mana meita Loreta ir saņēmusi ilgi gaidīto atbildi no Premjerministra Valda Dombrovska. Loretas vēstuli lasiet ŠEIT.




Priecīgus svētkus!

ceturtdiena, 2013. gada 2. maijs

Starp māllēpēm, vardēm un slēpotājiem...

Šī bija viena no neparastākajām 1.maija dienām pēdējos gados. Starp saulaini dzeltenām māllēpēm, zilzilām vizbulītēm un lēkājošu varžu bariņiem, Madonas Sporta un atpūtas bāzē Smeceres sils sastapu apmēram 150 priecīgus, iedvesmas pilnus cilvēkus. Lielus, vidējus un pavisam mazus. Kas gan tur īpašs, teiksiet? Saulaina, brīnišķīgi silta diena, kurā grēks sedēt istabā, tomēr ir viens BET! 
Visi šie priecīgie ļautiņi bija paķēruši līdzi slēpes, jo gatavojās piedalīties vēsturiskā notikumā - 1.maija slēpojumā! 

Pirms pāris dienām, izlasot presē informāciju par šo slēpojumu, tas šķita kā tāds joks, tomēr, trasē sastopot mūsu ievērojamāko biatlonistu Ilmāru Brici, visas šaubas izgaist.
Ideja, protams, apsveicama, tikai, kur tas sniegs??? Izrādās, Smeceres sila trasē bijusi iespēja saglabāt un sagatavot 600 m garu apli, kurā tad arī notika vēsturiskās sacensības. Lai arī ziema bija gara un brīžiem pat apnicīga, šodien trasē valdīja patiesi brīnišķīga un pacilājoša gaisotne. Tālāk lai runā foto. 


Vecpiebaldzēni Dzintars un Kristers jau paspējuši pus mežu nogāzt, rokas iesildot, tā teikt...









Uz starta mūsu ģimenes čempions. Cilvēks, kurš šoziem no brīvas gribas, ar milzu prieku noslēpojis vairāk kā 1000 km. Iedvesmojoši, paties! 


Bīstams līkums, kurā slīdēja tik labi, ka gadījās pa kādam iespaidīgam kritienam...




Un noslēgumā - lielisks Vidzemes TV sižets "Panorāmā" par šo vēsturisko dienu, skatāms ŠEIT! Arī mani noķēra uz pāris vārdiem:)

P.S. Visi ienākumi no dalības maksas, kas bija brīvprātīgs ziedojums, tiks nodoti labdarības organizācijai "Ziedot.lv", ar mērķi palīdzēt izremontēt Bērnu Hematoonkoloģijas nodaļu.