piektdiena, 2012. gada 15. jūnijs

Eiropas futbola drudzis arī mūsmājās

Vai zinājāt, ka visu Eiropu šomēnes pārņēmis lielais futbola drudzis? Tas ienācis teju vai katrā mājā. Lai arī Latvijai spožākie futbola gadi, šķiet, nu jau aiz muguras, cītīgākie sporta fani arī Latvijā ik vakaru pulcējas pie saviem TV ekrāniem vērot lielās kājbumbas kaislības.  Es, piemēram, katru vakaru izvēlos savu favorītizlasi un tad ceru uz tās veiksmi:)
Latvija-Čehija 2004.gads, Aveiro
Tālajā 2004.gadā Latvijas futbola izlase ar Māri Verpakovski priekšgalā paveica neiespējamo - mūsu sportisti piedalījās Eiropas čempionātā Portugālē. Mūsu ģimene, ar tolaik vēl pavisam mazo Loretu, mēroja tālo ceļu pāri visai Eiropai, lai piedalītos šajā vēsturiskajā notikumā. 
Mazai atkāpei no futbola-Portugāle ir brīnišķīga valsts skaistam ceļojumam, lieliskam piedzīvojumam. Un droši var braukt kopā visa ģimene, pat ar pavisam maziem bērniem, portugāļi vienkārši dievina bērnus! Mūsu Lo bija apčubināta un apdāvināta no visām pusēm-kur vien iegriezies, visi gatavi atdot labāko tavam bērnam, patiesi lieliska sajūta!

Atgādināšu, ka Latvijas izlase šajā čempionātu nospēlēja ļoti atzīstami. Ar spēcīgo Vācijas izlasi 0-0, Latvija-Čehija 1-2 (bet bija lieliskas iespējas nospēlēt neizšķirti), Latvija-Nīderlande 0-3. Šī spēle iekrita tieši Jāņos un, tāpēc, iespējams, daudzās ģimenēs bija "sabojāti" Jāņi:) 

Šīs bildes savulaik gozējās laikraksta "Diena" speciāli izveidotajā futbola fanu galerijā. Foto autors - Ilmārs Znotiņš.
                                       

Cerēsim, protams, ka Latvijas futbola dzīvē atkal iestāsies ziedu laiki un mums būs, kam patiesi just līdzi Eiropas čempī. Bet, kamēr tādus brīnumus vēl gaidām, man bija iespēja Barselonas ielās palūkoties, cik veikli ar bumbu darbojas kāds vīrietis. Apbrīnojami!

                                          
Mūsu ģimene - par sportiskām aktivitātēm bagātu vasaru!!!

1 komentārs:

  1. Atceros ka pēc 2004 gada biju konferencē Taizemē un kad man viesnīcā strādājošais prasīja no kurienes esmu, atbildēju nemaz negaidot viņš tādu Latviju vispār zin. Bet viņš saka jā, es zinu kur ir Latvija, jūs labi spēlējāt EČ futbolā! :)

    AtbildētDzēst