otrdiena, 2012. gada 19. jūnijs

Rakšu zoo - jeb kā mēs kļuvām par lamiņas krustvecākiem

Tieši pirms gada mūsu ģimene piedzīvoja neaizmirstamu mirkli  Rakšos - vietā, kur draudzīgā saimē laimīgi dzīvo lamas, alpakas, kamieļi un gvanako. Mēs gluži nejauši bijām klāt lamas mazuļa dzimšanā un kļuvām par viņa krustvecākiem ar atbildīgu uzdevumu - dot vārdu. Alberts, Madis - 18.jūnija ieraksts kalendārā. Mūsu izvēle par labu Albertam. Spēcīgs vārds tik brašam un skaistam lamu puisēnam. 









Pavadījām Rakšos vairākas stundas - palīdzējām Albertam spert pirmos soļus, pieturot, lai nesavainojas krītot. Apbrīnojami, cik ātri  dzīvnieku pasaulē mazuļi sāk staigāt... vien pāris mirkļi un lamēns jau apņēmīgi ceļas kājās, pēc stundas jau braši skrien. Cik gan ilgam laikam jāpaiet, līdz mazais cilvēkbērns sper savus pirmos soļus...
                   

 Šīs ir stilīgās alpakas

 Lo un lamiņa Kitija 2011.g.vasarā. 

 Alberts 2011.g.rudenī, jau foršs pusaudzis


2012.g. 14.jūnijs. Rakšos zvēru saime kļūst arvien kuplāka un draudzīgāka. Atliek tikai paņemt barības trauciņu un tevi gāž vai no kājām nost. Jāuzmanās gan! 
Vai nav stilīga trijotne?

Gada jubilejas priekšvakarā Alberts bija ļoti aizņemts un diezgan atturīgs, jo esot dots uzdevums no priekšniecības nopļaut visu milzīgo placi  - tad nu mūsu krustdēls un pārējā saime cītīgi strādāja, lai līdz Jāņiem paspētu visus darbiņus apdarīt, citādi aplīgos vēl:) 
Alberts kļuvis par īstu siržu lauzēju - tik skaists, pūkains un milzīgs izaudzis! Daudz laimes!!! 
  Video sveiciens visai draudzīgajai un kuplajai saimei, jo sevišķi, Albertam!
       

Rakši - tā ir vieta, kur zvēri dzīvo savvaļā, kur tu jūti patiesu saplūšanu ar dzīvo dabu un bērni var izpaijāties mīlīgās lamiņas un alpakas no sirds! 
Izbaudiet šo prieku jau šovasar!

2 komentāri: