ceturtdiena, 2012. gada 16. augusts

No Lubāna ezera līdz svētbrīdim Aglonā

Vai nav dīvaini, esmu nodzīvojusi 18 gadus Madonas rajonā un nekad tā arī nebiju aizbraukusi līdz lielākajam Latvijas ezeram - Lubānam, kas atrodas uz Madonas un Rēzeknes novadu robežas. Šonedēļ tas beidzot notika!
Vienā ceļa pusē - milzīgais ezers, otrā - dambis, kas izskatās kā pavasaros pārplūdušas pļavas. Pa vidu - apkārtējā vidē mazliet neiederīgs, glauns ūdenstūrisma centrs, tenisa korti, volejbola un bērnu rotaļu laukumi. 


Skats no torņa paveras varen plašs...

Neesam lieli putnu pazinēji, tomēr saskatījām gulbjus, baltos gārņus, jūraskraukli, bezdelīgas un vairākus barus ar mazmazītiņiem putniņiem.
 Lai arī laikapstākļi nebūt mūs nelutina (spēcīgs vējš un sīks lietutiņš), uz laipiņas uzrīkojam nelielu pikniku.
Vienīgo nojumīti ieņēmušas 2 franču ģimenes, ar kurām mēs draudzīgi sasmaidāmies un veltām laipnu "Bonjour!" (par ko viņi ir manāmi iepriecināti).

Mazliet iestiprinājušies, turpinām ceļu uz Rēzekni. Pirmais darbiņš  šai pilsētā - uzkāpt pilskalnā. Mums tas izdodas visai raiti, bet dažiem ceļabiedriem gan tas varētu būt pasākums uz vairākām dienām:)


                           

No augšas paveras skats uz Jēzus Sirds katedrāli.
No kādreizējās pils palicis vien mazs fragments, tomēr gana glīts vēl arvien.
  Tālāk ceļš ved uz Maltu. Žēl gan, ka laikapstākļi šeit bija tādi, kā Dienvideiropas vārda māsai ziemā:) Cerēju kaut uz mirkli izbaudīt īstu vasaru. 
                               
Klāt Aglona. Auto un cilvēku straume ir nerimstoša, jo 14.-15.augustā šeit ierodas katoļticīgie no daudzām, jo daudzām Latvijas un Eiropas pilsētām uz Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem.


Lai arī neesam katoļi un šobrīd aktīvi baznīcā gājēji, nevar palikt vienaldzīgs no Aglonas bazilika īpašās auras, kora dziedājumiem, daudzajiem apgarotajiem svētceļniekiem un ģimenēm ar bērniem... Tas viss rada svētsvinīgu noskaņu.
                                  

           

         

          






Īpašs mirklis - katram iedegt savu svecīti...

un kļūt par vienu no tūkstošiem mazajām gaismiņām Aglonā.


Emocionāli Spēcīgi un Svētīgi...

2 komentāri: