piektdiena, 2013. gada 1. februāris

Apkārt Alaukstam kopš 1984.gada!

"Vai Vecpiebalgā tiešām vēl ir ziema?" Tā man šodien jautā vairāki draugi, kas savu ikdienu pavada Galvaspilsētā. Tur atkusnis uzdarbojas pilnā sparā un maldina ziemas mīļotājus. Mīļie draugi, Vidzemes augstienē sniega vēl ilgi būs gana! Vai izskatās, ka šis varētu tik ātri pazust???
Jau rīt Vecpiebalgā startēs ikgadējais Tautas slēpojums Apkārt Alaukstam! Šis ir viens no senākajiem un iemīļotākajiem ziemas pasākumiem, kas tiek organizēts kopš 1984.gada un vienkopus pulcē tūkstošiem slēpotāju. Jau 22.reizi šo leģendāro slēpojumu veiks astoņdesmitgadīgais Antons Zlaugotnis. Visu cieņu!
Šodien pabiju Alauksta krastā, iemēģināju trasi un veicu nelielu (iphonefoto)reportāžu. Organizatori ir ieguldījuši milzīgu darbu un rosība šodien patiesi liela, bet to nevar salīdzināt ar  pacilāto un satraukuma pilno gaisotni, kas tur valdīs rīt!












Varbūt kāds vēl šaubās - iedvesmai noskatieties manu reportāžu par 2011.gada sacensībām.

Tiekamies jau rīt, Alauksta krastā! 
Lai labi slīd!

1 komentārs:

  1. Kolosālas bildes... fascinējoši skati... mmmjā tā ir piebalga. Manuprāt vissmukākā vieta Latvijā. Bieži ciemojos Dzērbenē pie vīra radiem. Tur arī ir skaisti - augstais kalns, Dzērbenes baznīca.Ezers Juveris ir vienkārši pasakains ;-)

    AtbildētDzēst