otrdiena, 2013. gada 12. februāris

Pārsteigums

Vienvakar, jau pilnīgā tumsā, mūsu sētā ieripoja kāds svešs autiņš. Aizdomīgi paglūnēju pa logu un biju patiesi izbrīnīta, ieraugot slaveno ceļotāju, cilvēku - ekstrēmistu un netālo kaimiņu Raimondu Dombrovski. Esot braucis garām un nolēmis paciemoties. Brīnišķīgs pārsteigums, jo Raimonds ir patiesi  iedvesmojošs cilvēks! 
Savulaik, pusaudža gados ar ģimeni emigrējis uz Ameriku, kļuvis par 7.kārtēju ASV čempionu biatlonā, vienatnē veicis unikālu ceļojumu ar skrituļslēpēm pāri visai Ziemeļamerikai -  no Aļaskas līdz Meksikai - 90 dienās mērojot 6500 km, veicis neskaitāmas ekspedīcijas pa bīstamām kalnu upēm un okeānu piekrastēm, vadījis TV izdzīvotāju šovu "Džungļu zvaigzne" utml...
Nu jau vairāk kā 10 gadus Raimonds Dombrovskis dzīvo Jaunpiebalgas pusē, kur izveidojis lielisku distanču slēpošanas bāzi Vanagkalns ar dažādām trasēm visām gaumēm. Pirmoreiz neklātienē tikāmies Latvijas jaunatklāšanas raidījumā "TE!" Nākamreiz jau iemēģinājām Vanagkalna trases un, jāatzīst, tieši šeit mani bērni apguva distanču slēpošanas prieku. 

Šajā vakarā Raimonds mums atveda unikālu dāvanu - senlaicīgas slidas, uz kurām rotājas uzlīme ar zviedru ātrslidotāja Eric Blomgren vārdu. Ar Googles palīdzību man izdevās noskaidrot, ka 30 gadu vecumā  šis vīrs piedalījies 1924.gada pirmajās Ziemas Olimpiskajās spēlēs Šamonī, Francijā, un izcīnījis 11.vietu 500 m distancē un 12.vietu 5000 m distancē. Interesanti, ka šajās distancēs piedalījās arī Latvijas pārstāvis Alberts Rumba, izcīnot attiecīgi 16. un 11.vietu. 








Skaidrs, ka šāda relikvija jākar uz naglas goda vietā, tomēr kājas niezēja izmēģināt īpašo dāvanu un nedaudz iejusties vairāku gadu senā pagātnē! Jāsaka godīgi, zināmas iemaņas nepieciešamas, jo iesākumā kājas nedaudz ļogās, tomēr ar katru minūti sokas arvien labāk...

Bērnībā viena no manām iemīļotākajām grāmatām bija "Sudraba slidas", laikam tādēļ man tas slidošanas trakums :)) 

                                     

Ziemas prieku aktivitātes Piebalgā turpināsies vēl ilgi, jo sniega sega vēl arvien katru dienu tiek bagātīgi papildināta no Augšas:) Šosestdien Vanagkalnā notiks slēpojums "Pāri Piebalgas pakalniem" un pēc pieredzes saku - to šajā pusē ir daaaudz un vietām tie ir visai vareni... Tomēr šis pasākums atšķiras ar savu īpašo noskaņu - it kā sacensības, bet chill-atmosfēra pāri visam.
           Baudīt slēpošanu. Baudīt izcilos Piebalgas skatus. 

Tiekamies uz kāda no Piebalgas pakalniem!!!

3 komentāri:

  1. Eh, skumstu pēc Piebalgas! Jo Piebalga ir ļaudis, kas to veido. Tādi kā jūs un Raimonds. Es jūtu, ka es būtu ļoti vērtīgs Piebalgas pienesums :D!

    Bet Raimonds, cita starpā, ir arī mans topošais nāburgs. Jeb drīzāk es viņējā. Bet tas jau tāls stāsts! :D Vadzi - pie tevis braukšu slidot mācīties, bet pie Raimonda - slēpot! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Iedomājies, tik, kā Tu šobrīd pucē Zaubes vārdu! Bet gan jau pienāks laiki un Piebalga atplestām rokām sagaidīs Tevi atkal mājās:) Tu taču zini, ka esi lieliska:))
      Vadzi, gaidu un gaidu, kad beidzot arī Tava saime ieripināsies manā pagalmā. No tiesas, vēl šosezon gaidu. Ledus tiek rūpīgi pulēts ik vakaru!

      Dzēst
  2. Nu zini - es pavisam nopietni arī plānoju aizšaut līdz jums. Un pat februāra ietvaros! :) Došu ziņu! :)

    AtbildētDzēst