pirmdiena, 2012. gada 20. februāris

Brīvdienu mikslis

Šīs nedēļas nogale gan bija padevusies visai aktīva! Sestdienas rītā Vecpiebalgas centrā kūsāja dzīvība, jo notika ikgadējais Vecpiebalgas novada čempionāts distanču slēpošanā. Skaista, saulaina ziemas diena, draudzīga un ģimeniska gaisotne visapkārt, prieks un apņēmība cilvēku sejās, izaicinājums... Kurš kuru uzvarēs šoreiz... Jo, lielākoties, gandrīz visi šie ziemas prieku baudītāji satiekas lielākās vai mazākās iknedēļas sacensībās visu ziemas sezonu. Mūsu ģimeni šoreiz pārstāvēja Mārcis, bet arī man ir radusies apņemība nākamajā sezonā biežāk uzvilkt slēpju zābakus, ne tikai slidas
Kad ziemas prieki un aktīva līdzjušana gana baudīti, laiks nopietnākiem darbiem. Par referenduma iznākumu šaubas, šķiet, nevienam īsti nebija, tomēr, piedalīties valsts mēroga pasākumā ir katra pilsoņa pienākums. Mums tiek uzdots jautājums un mēs uz viņu atbildam. Īsi un konkrēti.

Mazie aktīvie pilsonīši

Svētdiena nāk ar sniegputeni un milzīgu vēju. Tomēr tas nav nekāds bieds īstiem hokeja mīļiem. Uz laukuma brīžiem ir redzami tikai ieputināti silueti, bet hokejs tiek spēlēts vairākas stundas no vietas! Tā patiešām ir īstu vīru cīņa!

Arī istabā sēdētāji nevar sūdzēties par aktivitātes un adrenalīna trūkumu. No atvilknēm tiek izvilktas bērnības spēles un kaislības iet vaļā ne pa jokam! Par to gādā Onkulis Stjopa - nopietnais vīrs ar zizli. Izrādās, šī spēle var ilgt pat vairāk kā stundu, jo tik daudz klupšanas akmeņu laikam nav nevienā citā spēlē. Pat vecais, labais  Cirks klāt nestāv. Jautrībai sitot augstu vilni, teju visi pa vairākām reizēm tiekam iegrūsti verdošā katlā, dažam pat no pašas augšējās rindiņas nākas atkal pabūt spēles sākumā. Smiekli nerimst, pa vidam arī asaras šķīst, bet uzvarētājs godam tiek  noskaidrots.


Te nu viņš ir - jautrais, bilingviālais kukulītis. Spēj apvienot daudzu tautību bērnus. 

Kā punkts uz "i", svētdienas pēcpusdienā top īsts pavasara sezonas gardums - Rabarberu kūka ziemas putenī! Labi gan, ka saldētava mums tik liela, jo vietas pietiek pilnīgi visam, arī nebaltai dienai noglabātiem kārumiem.  Garšo varen gardi un pavasara sajūta ar nedaudz pievilināta. 


Lai skaista, darbīga un maziem laimes mirkļiem pilna šī nedēļa!
Vivita

5 komentāri: