ceturtdiena, 2012. gada 2. februāris

Svarīga informācija zibakcijas dalībniekiem!

Tos, kas cer sagaidīt ziņas par zibakcijas „Tauta slēpo apkārt Alaukstam” atcelšanu aukstuma dēļ, nevaram iepriecināt.
                          
Brīvprātīgie slēpotāji pēdējās divas dienas svaigajā gaisā ir izklaidējušies, gatavojot slēpošanas trasi, kuras kvalitāte mums neliek kaunēties. Priecājamies par trasē satiktajiem piebaldzēniem, kuri iespēju slēpot ap Alaukstu izmanto arī ikdienā.
Trases platums šaurākajās vietās ir vismaz 2,5 metri. Klasiskā stila cienītājiem esam iecerējuši nodrošināt špūri, kuras nebūs tikai aptuveni 3 kilometrus garajā ceļa posmā. Esam darījuši visu iespējamo, lai trasē netiktu bojātas jūsu slēpes.
Lai novērstu iespējamos pārpratumus vai nepareizu zibakcijas interpretāciju, vēlamies uzsvērt, ka šīs nebūs slēpošanas sacensības vai citādi oficiāli organizēts publisks pasākums.
Apstākļi akcijas dalībniekiem būs tieši tādi paši, kā tad, kad mēs ikdienā ar draugiem mēdzam slēpot Alauksta apli. Šajā reizē, iespējams, varētu būt vienīgi lielāks atnākušo draugu skaits. Akcijas norises vietā netiks nodrošināti nekādi pakalpojumi vai ievērotas formalitātes, kuru izpilde sporta sacensībās ir obligāta.
                           
Netiks slēgta vai ierobežota satiksme uz ceļiem, kurus šķērso un pa kuriem vietām virzās slēpošanas trase.























Netiks veikta dalībnieku reģistrācija un slēpošanas laika kontrole. Katrs pēc savām spējām un vēlmēm varēs izvēlēties slēpošanas ilgumu un veicamo attālumu. Akcijas norises mērķis ir radīt iespēju līdzīgi domājošiem cilvēkiem kopīgi atpūsties un baudīt Piebalgas gleznaino ainavu.
Tāpēc aicinām visus, kas 4.februārī iecerējuši piedalīties zibakcijā, transporta līdzekļus novietot ceļa malā atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem.
Aicinām objektīvi novērtēt savas fiziskās spējas un aukstumizturību 15 km distances veikšanai, kā arī ģērbties atbilstoši laika apstākļiem un īpaši aizsargāt seju, roku un kāju pirkstus pret apsaldēšanu. 


Aicinām draudzīgi un izpalīdzīgi izturēties pret citiem slēpotājiem, Alauksta estrādē un trasē esošajiem interesentiem. Rūpēsimies par to, lai šis notikums kļūtu par labā atmiņā paliekošu ziemas piedzīvojumu!
Un, lūdzu, nepiemirstiet, ka slēpošanas noslēgumā mēs visi būsim laipni gaidīti uz mirkli iegriezties Kārļa Skalbes „Saulrietos”, lai kamīna sprakšķu pavadījumā radītu nelielu brīnumu.





Sargiet sevi!
Vivita

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru