trešdiena, 2012. gada 15. februāris

Biatlona varā...

Kamēr citur Latvijā jau sapņo par pavasari un tas gaisā jau patiešām jūtams, Piebalgas pusē vēl arvien dziļa ziema ar visiem tās priekiem. Turpinām slidot un slēpot ik dienu un vakaru.


Bet šobrīd pienācis laiks atdot nelielu parādu mūsu draugiem -  jaunajiem biatlonistiem. Janvāra beigās Madonā, Smeceres sila slēpošanas un biatlona trasē, norisinājās Latvijas kausa posms biatlonā. Bija sabraukuši dalībnieki no visas Latvijas un arī Lietuvas. Laika apstākļi gan nebija pārāk labvēlīgi jaunajiem censoņiem, jo nemitīgi sniga, pie tam, brīžiem ļoti spēcīgi. Taču  mums tas netraucēja, izbaudījām šo dienu un sacensību gaisotni kopā ar saviem puišiem no Vecpiebalgas. Bija pat ļoti interesanti un aizraujoši, arī viņi bija ļoti priecīgi par atbalstītājiem. Labākais no mūsējiem bija Kristers Slavēns (6.vieta).


Iepriekšējā reize, kad klātienē atbalstījām kādu no Latvijas biatlonistiem, bija tālajā 2001.gadā, Slovēnijas kalnu pilsētiņā Pokļukā. 
Fonā- Slovēnijas augstākā virsotne Triglavs, kas simbolizē 3 valdniekus-debesu, zemes un pazemes.
Te norisinājās pasaules čempionāts biatlonā un, saprotams, tā gaisotne nav pat salīdzināma ar Madonā notikušo čempionātu. Visapkārt daudzkrāsaini fanu pūļi skandināja taures, zvanus un tarkšķus, plīvoja dažādu valstu karogi, skanēja mūzika un visapkārt valdīja ļoti pacilāta, gandrīz vai svētku atmosfēra.

Šis čempionāts bija Latvijai veiksmīgs, jo mūsu labākais biatlonists Ilmārs Bricis izcīnīja bronzas medaļu 20.km individuālajā distancē. 

Protams, satikt Ilmāru Brici klātienē un apsveikt ar panākumu bija liels prieks, bet, ejot uz autobusu, mūs gaidīja daudz lielāks pārsteigums. Tieši mums pretī rokrokā soļoja tā laika biatlona skaistākais un izcilākais pāris, francūzis Rafaels Puarē (Raphael Poiree) un norvēģiete Līva Grēta Šelbreda Puarē (Liv Grete Skjelbreid Poiree). Mēs kautrīgi pajautājām, vai drīkstam kopā nofotografēties, viņi laipni piekrita un mūsu kolekcijā nu ir šī vērtīgā bilde.
Puarē ģimene ir vienīgais laulātais pāris, kas izcīnījis Olimpiskās medaļas vienās Olimpiskajās spēlēs (Salt Lake City 2002), pārstāvot dažādas valstis (Līvai Grētai - 2 sudrabi, Rafaēlam - sudrabs un bronza). Šobrīd viņi dzīvo Norvēģijā, audzina 3 meitas un trenē jaunos biatlonistus.

Atliek vien cerēt, ka reiz mūsu novada jaunie, talantīgie puiši arī nesīs Latvijas un Piebalgas vārdu plašajā sporta pasaulē un mēs patiesi varēsim ar viņiem lepoties! 
Lai izdodas!

Vivita

2 komentāri: