ceturtdiena, 2012. gada 22. marts

Vestards un Aurēlija Šimkus Madonā

Izcilais pianists Madonā koncertē jau ceturto gadu pēc kārtas, un šī ir vienīgā pilsēta ārpus Rīgas, kur viņš uzstājas katru gadu. Man bija tā laime jau 3. reizi klātienē baudīt šo pasaules līmeņa priekšnesumu.
Atzīšos, lai arī esmu beigusi mūzikas skolu, ar klasisko mūziku ikdienā neesmu uz Tu, bet Vestarda Šimkus emocionālā spēle un humora pilnie komentāri par komponistiem un sevi nespēj atstāt vienaldzīgu nevienu klausītāju. Izcilā pianista uzstāšanās Madonā iespējama, pateicoties lieliskajam instrumentam – Steinway koncertflīģelim. 

Šoreiz koncerta pirmajā daļā pirmo reizi spēlēja Vestarda māsa Aurēlija. Kā atzina pats Vestards, tad "viņam žēl tā pianista, kuram jāuzstājas nākamajam pēc tik izcila priekšnesuma." :) Patiesi, Aurēlijas klavierspēle bija tik emocionāla un spridzinoša vārda tiešajā nozīmē, ka uzstāšanās laikā ar milzu blīkšķi sasprāga lielais skatuves prožektors. Var tikai apbrīnot šo meiteni, jo viņa bez jebkādas saminstināšanās spēlēja tālāk.

Turpinājumā - Vidzemes TV Madonas nodaļas sagatavotā reportāža.



No Vestarda priekšnesumiem vēlos īpaši izcelt vienu - Fēliksa Blumenfelda "Etīdi kreisajai rokai". Kā izteicās pianists, kad viņš pirmo reizi izdzirdējis šo skaņdarbu pa radio 12 gadu vecumā un diktore paziņojusi, ka šis gabals spēlēts tikai ar vienu-kreiso roku, viņš domājis, ka viņu noteikti izjoko. Bet pēc 15 gadiem Vestards sameklējis šīs notis un - mums bija tā laime redzēt to pašu acīm. Patiesi lielisks, pat neticams sniegums. Diemžēl, nekur neatradu šo skaņdarbu Vestarda izpildījumā, bet šeit var noklausīties pianista James Rhodes versiju.

Nākamais ir 5. - jubilejas gads. Cerēsim, ka Vestards un Aurēlija Šimkus turpinās lieliski iesākto tradīciju - ar savu sniegumu priecēt arī lauku un mazpilsētu klausītājus. Noteikti nelaidiet garām šo iespēju!

Vivita

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru