trešdiena, 2012. gada 1. februāris

Kauss izcīnīts, smērējam slēpes!

Ir pagājusi tikai nedēļa, kopš Piebalgaspuse ir sākusi darboties, bet, cik daudz notikumu jau ir iekustināts! Sāksim ar to, ka slidotava ir guvusi necerēti lielu atsaucību, un katru vakaru notiek vietēja mēroga minihokejmači. Ir tik daudz cilvēku, kuri kāpj uz slidām pašu pirmo reizi vai arī atsāk slidot pēc lielas pauzes. Tas nav viegli - uzdrīkstēties, pārvarēt sevi, tomēr man liels, patiess prieks par šādu apņemšanos. Paldies par lielo interesi, tas dod motivāciju turpināt darboties un katru dienu censties uzlabot ledus kvalitāti.

Turpinājumā - par lielāko pagājušās nedēļas sportisko notikumu Piebalgā - 1.Vecpiebalgas pagalma hokeja kausa izcīņu. Teikšu īsi - pasākums IZDEVĀS LIELISKS!!! Vēl svētdienas rītā mēs bažīgi sēdējām pie brokastu galda un prātojām, cik liela būs atsaucība. Kad pamazām vien bariņos sāka ierasties hokejisti, bija skaidrs, ka tas būs NOTIKUMS visiem.

                                                      
Uzvarētāju kauss. M.L. roku darbs 
Izcili skaists, manuprāt.

Lieliskie dalībnieki
Pavisam pieteicās 7 komandas. Lūk, neliels apskats.                    
     1.ZIBENĪGIE TŪĻAS:  

Linards Ločmelis (5 gadi), Mārtiņš Dzenītis (6 gadi), Vivita Ločmele, Mārcis Ločmelis, Juris Dzenītis. 

Vēlos uzteikt šīs komandas visjaunākos spēlētājus par drosmi un azartu, bezbailīgi metoties cīņā ar augumā un meistarībā daudz pieredzējušākiem spēlētājiem. Jāatzīst, ka šie mazie ķipari slidoja krietni labāk par dažu labu pieaugušo. Paturiet prātā šos uzvārdus, mēs par viņiem vēl dzirdēsim! Lielisks sniegums!
Šajā komandā biju arī es, šo rindu autore, viena no tikai divām daiļā dzimuma pārstāvēm šajā turnīrā. Meitenes, nākamgad sasparojamies!!! Lai vai kā, bijām gan zibenīgi, gan tūļīgi, bet 3.vieta ļoti sīvā konkurencē ir mūsu! Izcili! Taisnības labad gan jāpiebilst, ka cīņā par 3.vietu mūsu komandas rindas papildināja nodraftēti puiši no Pīļu dīķa.:) 

                                                                                     2.LATVIAN DUCKS:
Haralds Pranis, Kristers Slavēns, Ints Sarmulis, Rūdis Balodis, Egons Briedītis, Kārlis Apalups.
Šie puiši ir mūsu uzticamākie ikvakara hokejpartneri, mūsu audzēkņi un vienkārši lieliski draugi jau otro gadu. Atļaušos draudzīgu pavilkšanu uz zoba - puiši savas komandas nosaukumu attaisnoja:) Brīžiem viņi tiešām bija kā pīlēni uz ledus, tomēr norakstīsim to uz pārgalvības, pieredzes un meistarības trūkumu, jo šī bija jaunākā un azartiskākā komanda visā turnīrā. Bet, galvenais - puiši ieguva vērtīgu pieredzi un atziņu, ka viss ir iespējams, tikai jātrenējas!!!

             3.WCP Team:                                      
                                                                                                                                                                                  Dāvis Dūmiņš, Rihards Pranis, Ingus Pētersons, Artūrs Zvēriņš, Emīls Galiņš. 

        
Šī komanda bija kausa Melnais zirdziņš. Klusi, pieklājīgi puiši, kuri cīnījās ar milzu atdevi un tikai pavisam, pavisam nedaudz pietrūka, lai iekļūtu starp pusfināla četrām komandām. Labs starts, galvenais, turpināt iesākto!




                                                                4.VITJAZ:
Rusiņš Jablonskis, Reinis Mirasti, Matīss Brenans. 

Īstiem hokeja draugiem nekas tuvāk nav jāpaskaidro, tomēr daži vārdi tiem, kas nav tuvos draugos ar šo sporta veidu. Vitjaz - tā ir kauslīgākā un baisākā komanda KHL. Un šie uzvārdi - tie runā paši par sevi:) Jāsaka atklāti, ieraugot šādu vārdu komandu pieteikumā, mazliet sabijos, tomēr turnīra gaitā izrādījās, ka mūsu ciemā ir lielāki kaušļi un nebēdņi. Kuri? To meklējiet video.





               5.BREKTI:

Jānis Krams, Jānis Zārdiņš, Uģis Vasilis.

Jauni, talantīgi un daudzsološi jaunieši no kaimiņu miesta. Hokeja laukumā tikāmies pirmo reizi, bet noteikti ne pēdējo. Par sevi atstāja labāko iespaidu, tā tik turpināt!







                                                                                                                                                                                                                                                                                          6.INEŠI:                                  

Reinis Praulītis, Māris Pilsētnieks,
Kārlis Miķelsons.

Jau ieraugot šo vienoto komandu bija skaidrs, ka te būs darīšana ar profesionāļiem. Paklusām ieguvuši informāciju no tīmekļiem, viņi vienkārši atnāca un uzvarēja. Pārfrāzējot kādu populāru filmu: Sportsmeni, Komsomoli i prosto krasaveci...:)

Kādā no spēlēm šai komandai pievienojās otra daiļā dzimuma pārstāve - Elīna Krama. Iespējams, ka tieši viņa spārnoja šos puišus lielajai uzvarai:).




             7.DRŪMIE PĻĀVĒJI:
Alexander Ovechkin, Alex Nedzīvais, John Fidžeralds.   

Arī šie vārdi liek runāt paši par sevi, lai gan uzvaru turnīrā tie nenesa, bet otrā vieta ir patiešām lielisks sniegums!          

Jāatzīst, ka šī komanda visprecīzāk izprata turnīra nolikumu, proti, izturēties draudzīgi pret savu pretinieku, jo no 8 spēlēm 7 nospēlēja neizšķirti.   Finālā sīvā cīņā mērojās spēkiem ar komandu Ineši un arī tur rezultāts bija neizšķirts. Līdz ar to, spēles liktenis tika noteikts papildlaikā.  Piešķiram titulu "Visdraudzīgākā komanda". 




REZULTĀTU TABULA:


Jāpiebilst, ka muca (jeb vārti) turnīra gaitā rībēja 104 reizes. Nav maz! Uz ledus izgāja 27 hokejisti, 2 hokejistes un 3 daiļslidotājas. Kopumā pasākumā piedalījās vairāk nekā 40 cilvēku -  bija atbalstītāji, kas ieradās uz neilgu brīdi, bet bija arī uzticīgi fani un fanes, kas savu komandu uzmundrināja līdz pat saules rietam. Liels, liels paldies visiem, kuri paviesojās kaut uz mirkli, lai paskatītos, kas īsti šeit notiek. Es manīju, ka aizbraucot visiem bija mirdzošas, iedvesmas pilnas sejas, jo šis pasākums bija  patiesi liels notikums mums visiem.

Par laimi, šajā lieliskajā dienā iztika bez lielām, pavisam nopietnām traumām, tomēr gandrīz visi dalībnieki ieguva neskaitāmus zilumus, sasitumus, nobrāzumus un pat vienu ģipsi uz 10 dienām (par laimi, bez lūzuma, bet ar spēcīgu sasitumu).  

Lai arī meistarībā noteikti atpalikām no profesionāļiem, cīņas sparā jebkurš no mums brīžiem pārspēja KHL miljonārus.

Vēlamies izteikt lielu, lielu pateicību visiem mūsu brīvprātīgajiem palīgiem, kuri ziedoja savu brīvo svētdienu, lai šis pasākums varētu notikt. Jurim -  par pasākumā ienesto līdzsvaru. Manai māsai Gunitai un manai draudzenei Elīzai, kuras rūpējās par mūziku visas dienas garumā, par neizsīkstošiem tējas papildinājumiem un bērnu izklaidēšanu.

Mūsu pateicība Elīnai, kura uzņēmās spēles komisāres pienākumus un brīvajos brīžos aktīvi sportoja ar Linardu un Mārtiņu. 

Mīļš paldies Apalupu ģimenei, kura mūsu ģimeni, kā organizatorus, apsveica ar īpaši piemeklētām, vērtīgām dāvanām. 

Bija interesanti vērot dalībnieku emocijas tviterī svētdienas vakarā:

Miķelis 523: besis! bet hokejā izcīnītā 1mā vieta motivē  vēl aizbraukt uz veikalu, kko garšīgu nopirkt!
nereāls besis, un sāpošas visas maliņas pēc vakardienas! 

Azarts:
Esmu totāli izsmelts pēc Vecpiebalgas hokeja turnīra visas dienas garumā  + mikro traumas. Prieks par olimpisko trijnieku :)

Okjeens
rīt vecpiebalga hokejs.jāiet laicīgi gulēt, lai var sparīgi uzspēlēt :) :D
sodienas hokejs pielika punktu shodienas velmem.speka nav vispar.plus zilumu,sasitumi. ka jau hokeja piederas :)

Reinispraps
pacēlām wcp čempi hoķī.10 vārti 20 asisti.tik 1 kājai 2 ceļgali.
man sāp viss,kas no manis pāri palicis.ja tā padomā cik visi šodien bijām kruti un draudzīgi.
hoķis aiz muguras,alauksts priekšā.nepaliksim uz pudura dosim iekšā.pulcējieties!

Elīna Krama:
esmu mazliet apslimusi (noķērusi gripu), bet tas mani neapturēs, lai rīt ietu atbalstīt savējos hokejistus :)
Diena iesākusies burvīgi, laiks ideāls, garstāvoklis arī un cepu mazu pārsteigumu sportistiem he he
Burvīga diena pie hokeja laukuma ar īstām Piebalgas zvaigznēm..!

Vivitalo:
Aizvadīti fantastiski hokeja svētki Vecpiebalgā. Liels paldies dalībniekiem par ideālo gaisotni! Esam laimīgi, reportāža, kad atgūsimies:)

Un visbeidzot! Lūk, ilgi gaidītais video pielikums. 
Lai dzīvo ripa! Tiekamies hokeja laukumā un neaizmirstiet, ka sestdien jāslēpo apkārt Alaukstam!

Vivita

5 komentāri: