ceturtdiena, 2013. gada 2. maijs

Starp māllēpēm, vardēm un slēpotājiem...

Šī bija viena no neparastākajām 1.maija dienām pēdējos gados. Starp saulaini dzeltenām māllēpēm, zilzilām vizbulītēm un lēkājošu varžu bariņiem, Madonas Sporta un atpūtas bāzē Smeceres sils sastapu apmēram 150 priecīgus, iedvesmas pilnus cilvēkus. Lielus, vidējus un pavisam mazus. Kas gan tur īpašs, teiksiet? Saulaina, brīnišķīgi silta diena, kurā grēks sedēt istabā, tomēr ir viens BET! 
Visi šie priecīgie ļautiņi bija paķēruši līdzi slēpes, jo gatavojās piedalīties vēsturiskā notikumā - 1.maija slēpojumā! 

Pirms pāris dienām, izlasot presē informāciju par šo slēpojumu, tas šķita kā tāds joks, tomēr, trasē sastopot mūsu ievērojamāko biatlonistu Ilmāru Brici, visas šaubas izgaist.
Ideja, protams, apsveicama, tikai, kur tas sniegs??? Izrādās, Smeceres sila trasē bijusi iespēja saglabāt un sagatavot 600 m garu apli, kurā tad arī notika vēsturiskās sacensības. Lai arī ziema bija gara un brīžiem pat apnicīga, šodien trasē valdīja patiesi brīnišķīga un pacilājoša gaisotne. Tālāk lai runā foto. 


Vecpiebaldzēni Dzintars un Kristers jau paspējuši pus mežu nogāzt, rokas iesildot, tā teikt...









Uz starta mūsu ģimenes čempions. Cilvēks, kurš šoziem no brīvas gribas, ar milzu prieku noslēpojis vairāk kā 1000 km. Iedvesmojoši, paties! 


Bīstams līkums, kurā slīdēja tik labi, ka gadījās pa kādam iespaidīgam kritienam...




Un noslēgumā - lielisks Vidzemes TV sižets "Panorāmā" par šo vēsturisko dienu, skatāms ŠEIT! Arī mani noķēra uz pāris vārdiem:)

P.S. Visi ienākumi no dalības maksas, kas bija brīvprātīgs ziedojums, tiks nodoti labdarības organizācijai "Ziedot.lv", ar mērķi palīdzēt izremontēt Bērnu Hematoonkoloģijas nodaļu. 

3 komentāri: